Vi är ett sällskap och social grupp för rödhåriga i Sverige. Vi intresserar oss för allt som rör den rödlätta fenotypen som kallas för rödhårighet. Vi förkovrar oss i rödhårigas historia, rödhårighetens historia, kända rödhåriga personer genom historien, rödhårighet inom konsten osv.

Vi anordnar även sociala träffar, fester, middagar, pubutgångar, utflykter, samt andra aktiviteter.

I dagsläget finns vi representerade i Stockholm, Västerås, Uppsala, samt Köping.

Önskar du starta en lokal grupp eller bara bli medlem (100 kr per år), är du varmt välkommen att kontakta oss. Naturligtvis är du varmt välkommen att vara med på några aktiviteter/träffar osv, vid några tillfällen, innan du bestämmer dig för huruvida du tänker bli medlem eller inte.

Vi vill poängtera att man överhuvudtaget inte har några som helst förpliktelser som medlem. Man kan alltså vara passiv medlem, dvs det finns inga som helst krav på att man måste närvara på ett visst antal träffar per år eller så.

Vi ger även ut medlemstidningen Rödhårig några gånger per år. Om du vill medverka med artiklar i Rödhårig (som medlem eller inte) är du varmt välkommen att höra av dig till oss. Önskar du erhålla vårt nyhetsbrev (sporadiskt utskick), så mailar du helt enkelt till [javascript protected email address] och skriver att du önskar erhålla vårt nyhetsbrev. Vill du rekommendera något som du anser att vi borde uppmärksamma, tipsa om, skriva om osv på vår hemsida, eller överhuvudtaget något som vårt sällskap borde göra, så är du varmt välkommen att kontakta oss.

Varje år, första helgen i september, så anordnar vi även en gemensam resa till den årliga rödhårig-festivalen Redhead Day utanför Amsterdam där ca 10 000 rödhåriga samlas varje år från många olika länder. Varje sommar anordnar vi även en svensk rödhårig-festival, RÖD, VACKER & UNIK, i Stockholm.

För den vetgirige och diskussionssugne har vi även ett diskussionsforum, och för de som vill köpa merchandise och annat relaterat, har vi även en webbutik.

 

Varmt välkommen i vår gemenskap

 

/Ordförande Peter Eriksson samt övriga ledningen